Tam Şeffaflık
TÜRKİYE TRİBÜNALİ KEŞFET
Türkiye Tribünal, uluslararası bir “Halk Mahkemesidir’’. Mahkemenin görevi, Türkiye’nin yargı yetkisi altında gerçekleşen tüm insan hakları ihlalleri iddialarını bağımsız bir şekilde değerlendirmek ve rapor etmektir.
Türkiye Tribünal’in misyonu, uluslararası mahkemeler tarafından detaylandırılan standartlar ve ilkeler temelinde, ulusal mahkemelerin de en iyi uygulamalarından yararlanarak bağımsız ve profesyonel bir şekilde insan hakkı ihlallerini değerlendirmek ve raporlamaktır.
Son yıllarda Türkiye’de insan hakları ihlalleri gittikçe artmaktadır. Çeşitli uluslararası organlar ve mahkemeler bunu bazen çok keskin terimlerle bile onaylamıştır. Bu yüzden bir “Türkiye Tribunal Mahkemesi” kurma girişiminde bulunduk.
Daha Fazla Bilgi Al Girişim, Belçika’da İnsan Hakları konusunda ilklerden biri ve Gent Üniversitesi’nde profesör olan Prof. Dr. Johan Vande Lanotte tarafından koordine edilmektedir.
Daha Fazla Bilgi Al Yönetim Kurulu üyeleri saygın üniversitelerin rektörleri, BM temsilcisi, hukukçu ve akademisyenlerden oluşmaktadır.
Daha Fazla Bilgi Al Tüm raportörler alanında uzman, Türkiye konularına vakıf, bağımsız ve tarafsız saygın bilim insanlarıdır.
Daha Fazla Bilgi Al Tüm yargıçlar insan hakları alanında deneyimli, AİHM, BM ve Anayasa Mahkemesi gibi üst mahkeme ve görevlerde bulunmuş ve tanınmış üniversitelerde profesördür.
Daha Fazla Bilgi Al Türkiye Tribunal Mahkemesi, Belçika’da kayıtlı, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur (STK). Bu mahkemenin finansmanı, bağışlar yoluyla sağlanmaktadır.
Daha Fazla Bilgi Al Raporlar Türkiye Tribünali tarafından belirlenen 10 farklı soruya cevap vermek üzere hazırlanmıştır.
Daha Fazla Bilgi Al Günümüz Türkiye’sinde İşkence, Zorla Kaybetme/kaçırma, Basın ve İfade Özgürlüğü, Cezasızlık, Yargı Bağımsızlığı ve Adalete Erişim…
Daha Fazla Bilgi Al Bir Mütalaa Mahkemesi olarak Türkiye Tribünali, Türkiye’nin yargılama yetkisi altında gerçekleşen insan hakları ihlalleri iddialarını bağımsız olarak değerlendirmek ve raporlamakla görevliydi. Bu Mütalaa yasal olarak bağlayıcı değildir, ancak ahlaki otoriteye sahip bir kaynak..
Daha Fazla Bilgi Al